{Content.image.alt

Koneturvallisuus osana työturvallisuutta

ke 12.09.2018 14:30-15:30

Seminaaritila, Hyvinvointi kylä
  • Mitä työnantajan tulee tietää koneturvallisuudesta?
  • Kuka vastaa työntekijöiden käyttöön annettavien koneiden turvallisuudesta?
  • Voiko valmistajan CE-merkintään luottaa?
  • Koska työnantajasta tulee koneen valmistaja, jonka on CE-merkittävä kone tai konelinja?

Seminaarissa käsitellään koneturvallisuutta ja vastuita työnantajan näkökulmasta, niin uusien kuin vanhojen koneiden osalta sekä mitä työantajan tulee huomioida konehankinnoissa tai -modernisoinneissa.

Työnantajien tietoisuus työturvallisuuslain ja käyttöasetuksen Vna 403/2008 mukaisista vastuista ei aina ole tiedossa ja valitettavan usein vastuu selviää vasta sattuneen tapaturman tutkimisen yhteydessä. Seminaarissa käsitellään tiiviissä paketissa työnantajien vastuita koneturvallisuusasioissa sekä kuinka koneturvallisuutta voi kehittää. Koneturvallisuus on turvallisuutta siinä missä muutkin turvallisuuden osa-alueet ja on mitä suuremmissa määrin tiimi-peliä.

Että koneturvallisuus paranee, se vaatii kaikkien työpaikan osapuolten ymmärtämistä asiaan liittyvistä vastuista.

Tule kuuntelemaan tiivis tietopaketti koneturvallisuudesta ja kuinka asiaa pystyy parantamaan.

 

Puhuja: johtava asiantuntija, Markku Ulvinen, Koneturva Oy

Markku Ulvisella on pitkä kokemus koneturvallisuusmääräysten parissa, joista valtaosa työnantajien olemassa olevien koneiden turvallisuuden riskienarviointi- ja modernisointitehtävissä. Markun lähestymistapa koneturvallisuuteen on selkokielinen ja antaa vastauksen mitä määräykset vaatii ja kuinka niitä toteutetaan sekä käytännön vinkkejä koneturvallisuustason parantamiseksi.